avtotrade header img

KIA E-SOUL IN TELLURIDE ZMAGOVALCA IZBORA SVETOVNI AVTO 2020

Telluride svetovni avto leta, e-Soul svetovni urbani avto

15.4.2020

Kia je velika zmagovalka izbora Svetovni avto leta 2020 (World Car Awards), saj je njen model Telluride zmagal v krovni kategoriji in tako postal ‘svetovni avto leta’, model e-Soul pa je osvojil naziv ‘svetovni urbani avto’.

undefined

Kia Telluride je žirija nagradila zaradi njegovega izrazitega dizajna in impresivne praktičnosti. Naslov svetovnega avta leta (World Car of the Year) predstavlja najnovejšo lovoriko za vozilo, ki je od lansiranja leta 2019 prejelo že več kot 70 nagrad. Veliki športni terenec je bil med drugim okronan za severnoameriškega terenca leta in SUV leta po izboru uglednega ameriškega medija MotorTrend.

Popolnoma električni e-Soul (v ZDA ga imenujejo Soul EV) je po mnenju žirije idealen mestni avto, ki združuje ničelne izpuste in impresiven doseg na elektriko v kompaktni karoseriji, ob tem pa se lahko pohvali z drznim dizajnom in izjemno praktičnostjo.
 
“Vsi pri Kii smo počaščeni, da smo prejeli ne le eno, temveč dve nagradi žirije za svetovni avto leta,” je povedal Thomas Schemera, izvršni podpredsednik in vodja produktnega oddelka pri Kia Motors Corporation. “To je eno najtežjih tekmovanj v globalni avtomobilski industriji, kar dokazuje, da sta Telluride in e-Soul zares izjemni vozili. Ti nagradi sta dokaz talenta in naporov ekipe iz celega sveta, ki ustvarja privlačna, visokokakovostna in praktična vozila, ki jih vozniki ljubijo.”

Zmagovalce tekmovanja Svetovni avto leta izbira 86-članska mednarodna žirija zelo izkušenih in uglednih novinarjev, ki prihajajo iz 24 držav iz celega sveta.

undefined

Kia Telluride, ki je na voljo v Severni Ameriki in na še nekaterih drugih trgih (Evrope ni med njimi), svojo mogočno oblikovano zunanjost združuje s prostorno, praktično in visokokakovostno kabino, ki lahko sprejme do 8 potnikov. Oborožen s številnimi naprednimi tehnologijami, 4-kolesnim pogonom in asistenčnimi sistemi je Telluride idealen za družinske avanture na cesti in izven nje.

Križanec e-Soul, ki je že naprodaj v Sloveniji, prinaša zmogljiv električni pogon z baterijskim sklopom z zmogljivostjo 64 ali 39,2 kWh. Nenavadnež, ki lahko z enim polnjenjem prevozi do 452 kilometrov (različica 64 kWh; WLTP kombinirani cikel), voznikom nudi večji doseg kot večina precej dražjih električnih vozil, zato je idealen tako za urbano kot tudi podeželsko okolje. Napredne tehnologije za povečanje dosega, med drugim tudi regenerativno zaviranje, zagotavljajo voznikom maksimalen doseg z enim polnjenjem.