Električni Kia Niro EV bo imel doseg 450km

08. maj, 2018

Jeseni naprodaj v Južni Koreji, pri nas in drugod po Evropi v začetku 2019

Kia je nedavno na sejmu električnih vozil na korejskem otoku Jeju razkrila novo električno različico modela Niro. Športni in vsestranski Niro EV, ki združuje užitek v vožnji z atraktivnim dizajnom in uporabnostjo, je nared za novo poglavje okolju prijaznejših kompaktnih športnih terencev.
 
Niro EV, plod skupnega dela Kiinih oblikovalskih centrov v Kaliforniji in Namyangu (J. Koreja), prinaša vso praktičnost in privlačnost kompaktnega športnega terenca, hkrati pa tudi  elegantno in aerodinamično karoserijo ter subtilno izklesane površine.
 
Moderna zunanjost s hi-tech potezami
Niro EV, ki je bil prvič predstavljen kot koncept na januarskem sejmu zabavne elektronike v Las Vegasu, prihaja z ekskluzivno motorno masko, futurističnimi odprtinami za zajem zraka in LED dnevnimi lučmi v obliki puščic. Odlikujejo ga Kiine čiste in high-tech poteze konceptnega vozila, vitka postava, ozke steklene površine, eleganten profil ter mišičasti blatniki.
 
Doseg 450 km z enim polnjenjem

Niro EV deluje na Kiin električni pogon nove generacije, ki uporablja nove proizvodne tehnologije, namenjene Kiinim električnim vozilom. Opremljen z visokozmogljivim litij-polimerskim baterijskim sklopom z zmogljivostjo 64 kWh bo Niro EV ob ničelnih emisijah lahko prevozil več kot 450 km z enim samim polnjenjem (v primeru, da je opremljen z večjim baterijskim sklopom) po WLTP ciklu – gre za cikel, po katerem bo model homologiran. V primeru opremljenosti z baterijskim sklopom z zmogljivostjo 39,2 kWh pa bo zmogel do 350 km.
 
Niro EV predstavlja pomemben korak v razvoju, ki ga je Kia naredila v zadnjih letih, z namenom ponuditi udobna in zabavna vozila, ki peljejo v smeri mobilnosti z ničelnimi emisijami izpušnih plinov.
 
Niro EV bo v drugi polovici leta sprva naprodaj v Južni Koreji, pri nas in drugod po Evropi pa ga pričakujemo v začetku 2019.

Opomba:
Vsi tehnični podatki so pričakovani rezultati, ki so odvisni od nadaljnjega razvoja in homologacije. Vsi podatki se lahko spremenijo.

 

Kia. Prva pri dosežkih.

 

***


Korporacija Kia Motors (www.kia.com) – proizvajalec kakovostnih vozil za mlade po srcu – je ustanovljena leta 1944 in je najstarejši korejski avtomobilski proizvajalec. Kia letno proizvede 3 milijone vozil v 41 tovarnah v 5 državah, ki jih prodajajo in servisirajo v 180 državah. Kia danes ima več kot 51.000 zaposlenih po vsem svetu in letne prihodke v višini 45 mlrd. dolarjev. Oblikovanje vseh vozil Kia se izvaja pod vodstvom svetovno znanega nemškega oblikovalca Petra Schreyerja. Njegovo delo potrjujejo številne evropske in mednarodne oblikovalske nagrade, kot npr. red dot award, iF product design award in Automotive Brand Contest za najboljše oblikovanje v avtomobilizmu. V študiji 2017 JD Power IQS je Kia zasedla 1. mesto med vsemi znamkami. Izrazito evropsko naravnanost Kia dopolnjuje s svojo modern tovarno na Slovaškem (Žilina) in evropskim centrom za raziskave in razvoj v nemškem Rüsselsheimu, ki Kio postavljaju na presto proizvajalca avtomobilov z rekordno nizko porabo goriva.Kia je glavni pokrovitelj teniškega grand slama Australian Open in uradni avtomobilski partner mednarodne nogometne zveze FIFA in evropske zveze UEFA – pokrovitelj svetovnega in evropskega prvenstva v nogometu. Korporacijski slogan – "The Power to Surprise" (Moč presenečanja)– predstavlja znamkino globalno zavezanost presenečanju sveta s svojimi vznemirljivi in vrhunskimi vozili, ki presegajo pričakovanja strank.