Tri nove nagrade GOOD DESIGN za Kio

20. dec, 2017

Dobitnica že 8 let zapored

20.12.2017

Kia Motors je na nedavni razglasitvi oblikovalskih nagrad GOOD DESIGN za leto 2017 prejela nagrade za 3 svoje najnovejše modele.

Nagrade prejeli modeli Rio, Stinger in Niro
Kia je priznanja osvojila v kategoriji ‘prevoz’, za oblikovanje nove kompaktne kombilimuzine Rio, fastback športne limuzine Stinger in hibridnega križanca Niro.

Dobitnica že 8 let zapored
Kia je nagrade GOOD DESIGN za svoja vozila prejela že osmo leto zapored. Predhodni Kiini nagrajenci so bili tako konceptni avtomobili (npr. Telluride iz leta 2016 in GT4 Stinger iz leta 2014) kot tudi serijski modeli (električni Soul EV in premijska limuzina Cadenza).

Seon Ho Youn, vodja Kiinega oblikovalskega centra, ob tem pravi: “Naši oblikovalci po vsem svetu neutrudno ustvarjajo stilsko oblikovane nove modele, s čimer privabljajo nove stranke in povečujemo zavedanje o znamki. Nagrade GOOD DESIGN za tri naše nove modele so potrditev njihovega izjemnega dela.”

Nagrajenci Rio, Stinger in Niro so nastali kot plod skupnega sodelovanja Kiinih treh oblikovalskih studiev v Namyangu (J. Koreja), Irvineu (Kalifornija) in Frankfurtu (Nemčija).

Slavnostna podelitev nagrad bo tradicionalno potekala v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje v Chicagu, v sodelovanju z Evropskim centrom za arhitekturo, umetnost, oblikovanje in urbane študije. Žirija GOOD DESIGN, ki jo sestavljajo neodvisni strokovnjaki s področja dizajna, avtomobilske industrije in medijev, je Kiine modele ocenjevala na osnovi različnih kriterijev – inovativen dizajn, nove tehnologije, oblika, materiali, izdelava, koncept, uporabnost, energetska učinkovitost in okoljska občutljivost. Vsi trije Kiini letošnji predstavniki so blesteli v vseh ocenjevanih kriterijih.

GOOD DESIGN, ki šteje že 67 let, sodi med najstarejša in najprestižnejša svetovna priznanja z oblikovalskega področja. Nagrade, ki jih podeljujejo od leta 1950, nagrajujejo najbolj inovativne in najnovejše oblikovalske stvaritve s področja industrije, izdelkov in grafike iz Evrope, Azije, Afrike in obeh Amerik. Letos je žirija ocenjevala oblikovalce in izdelovalce iz 49 držav.

 

Preizkusite Kio in se prepričajte v Kia kakovost

 

Prijavite se na testno vožnjo

***


Korporacija Kia Motors (www.kia.com) – proizvajalec kakovostnih vozil za mlade po srcu – je ustanovljena leta 1944 in je najstarejši korejski avtomobilski proizvajalec. Kia letno proizvede 3 milijone vozil v 41 tovarnah v 5 državah, ki jih prodajajo in servisirajo v 180 državah. Kia danes ima več kot 51.000 zaposlenih po vsem svetu in letne prihodke v višini 45 mlrd. dolarjev. Oblikovanje vseh vozil Kia se izvaja pod vodstvom svetovno znanega nemškega oblikovalca Petra Schreyerja. Njegovo delo potrjujejo številne evropske in mednarodne oblikovalske nagrade, kot npr. red dot award, iF product design award in Automotive Brand Contest za najboljše oblikovanje v avtomobilizmu. V študiji 2017 JD Power IQS je Kia zasedla 1. mesto med vsemi znamkami. Izrazito evropsko naravnanost Kia dopolnjuje s svojo modern tovarno na Slovaškem (Žilina) in evropskim centrom za raziskave in razvoj v nemškem Rüsselsheimu, ki Kio postavljaju na presto proizvajalca avtomobilov z rekordno nizko porabo goriva.Kia je glavni pokrovitelj teniškega grand slama Australian Open in uradni avtomobilski partner mednarodne nogometne zveze FIFA in evropske zveze UEFA – pokrovitelj svetovnega in evropskega prvenstva v nogometu. Korporacijski slogan – "The Power to Surprise" (Moč presenečanja)– predstavlja znamkino globalno zavezanost presenečanju sveta s svojimi vznemirljivi in vrhunskimi vozili, ki presegajo pričakovanja strank.