avtotrade header img

TRIJE KIINI MODELI OSVOJILI NAGRADO NEWSWEEK AUTOS 2022

– Športni terenec Sportage prejel priznanje »urednikova izbira«
– Carnival drugo leto zapored najboljši enoprostorec
– Športna limuzina K5 najboljše družinsko vozilo

Znamka Kia si je na letošnjem izboru Newsweek Autos 2022 prislužila tri priznanja, pri čemer je bil model Kia Carnival že drugo leto zapored razglašen za “najboljšega enoprostorca”. Drzno oblikovana športna limuzina K5 je prejela priznanje “Najboljši družinski avto”, kompaktni športni terenec Sportage pa je bil ena izmed petih “urednikovih izbir”, pri čemer je ocenjevanje temeljilo na lastnostih vozil, njihovih specifikacijah in voznih vtisih.

Tri znamke iz skupine Hyundai Motor Group s skupno kar 8 nagradami
Južnokorejske sestrske znamke Hyundai Motor, Kia in Genesis so na letošnjem izboru Newsweek Autos 2022 prejele kar osem nagrad. Poleg Kiinih treh nagrad se je odlično odrezal tudi Hyundai Motor, ki je zmagal v treh kategorijah, Genesis pa je slavil v dveh.

“Naše tri znamke – Hyundai, Kia in Genesis – dosledno ponujajo izdelke, ki jih odlikujejo vrhunski dizajn, inovativnost, zmogljivost in najboljša kakovost v svojem razredu. Veseli smo, da Newsweek to prepozna,” je povedal Chung Kook Park, predsednik in vodja oddelka za raziskave in razvoj pri Hyundai Motor Group. “Sredi prehoda v novo dobo mobilnosti ostaja naš glavni cilj dobava vozil, ki našim strankam ponujajo neprimerljivo kombinacijo privlačnosti in uporabnosti v vsakdanjem življenju.”

Newsweek Autos vozila ocenjuje glede na vozniške vtise, funkcije in tehnične podatke
Nagrade Newsweek Autos 2022 izpostavljajo najboljšo kakovost v avtomobilski panogi, v 25 kategorijah modelov in znamk. Za nagrade se je potegovalo približno 150 modelov vozil, ki jih je zelo izkušena žirija časopisa Newsweek razvrstila glede na kakovost, na podlagi vtisov o vožnji, lastnosti in specifikacij. Zmagovalci so bili izbrani s podeljevanjem kombinacije točk, pri čemer je del ocene upošteval objektivne značilnosti in specifikacije posameznega vozila, preostanek pa se je osredotočal na subjektivne vtise o vožnji.