avtotrade header img

ŠTIRI NAGRADE WHAT CAR? ZA KIO

Kia Sportage: že drugo leto zapored “najboljši družinski SUV’
Kia EV6: ‘najboljši družinski električni SUV’
Kia EV9: ‘najboljši električni 7–sedežnik’
Kia prejela ‘nagrado za vlečno vozilo” za širok izbor avtomobilov, ki omogočajo vleko

Kia je na podelitvi nagrad za Avto leta revije What Car? 2024 prejela štiri nagrade, vključno z zmago v dveh glavnih kategorijah za Kia Sportage in Kia EV6. David Hilbert, direktor marketinga pri Kia Europe, je povedal: “Osvojitev štirih prestižnih nagrad What Car? je dosežek, na katerega smo lahko resnično ponosni. Medtem ko je SUV Kia Sportage vodilni v svojem razredu z izstopajočim dizajnom, učinkovitimi pogonskimi sklopi in impresivno praktičnostjo, je dejstvo, da so bralci ponovno glasovali za EV6 in nedavno predstavljeni EV9, impresivno. Čaka nas še eno razburljivo leto na naši poti, da postanemo vodilni svetovni ponudnik rešitev trajnostne mobilnosti.”

Kia Sportage: že drugo leto zapored “najboljši družinski SUV’

Kia Sportage je že drugo leto zapored prejel nagrado za ‘Najboljši družinski SUV’. Člani žirije so v enem izmed najbolj priljubljenih in vročih razredov ocenili, da je pred vsemi ostalimi tekmeci.

Žirija, sestavljena iz ekipe strokovnih preizkuševalcev vozil, je napisala: “Kia Sportage nudi udobnejšo vožnjo kot ključni tekmeci ter na ovinkastih cestah zaradi močnega oprijema in natančnega krmiljenja vzbuja zaupanje. Poleg tega je na voljo pametno opremljena in uporabniku prijazna notranjost, ki ponuja ustrezno dvignjen vozniški položaj. Ne glede na to, kje v vozilu sedite, je prostora za glavo in noge dovolj, Kia Sportage pa je tudi prijetno zračen.”

Kia Sportage pete generacije je predstavljena v začetku leta 2022, leta 2023 pa je prejel nagrado What Car? za ‘najboljši družinski SUV’. Lani je bila povsem novi Kia Sportage najbolje prodajan model Kie v Evropi s 165.354 prodanimi primerki.

Kia EV6: ‘najboljši družinski električni SUV’

Dve leti po tem, ko je Kia EV6 osvojil skupno nagrado “Avto leta” revije What Car?, po mnenju mnogih še vedno postavlja merila za električna vozila v svojem razredu. Prejel je nagrado za ‘najboljši družinski električni SUV’ leta 2024, pred številnimi novinci v vse bolj konkurenčnem segmentu.

Žiranti so komentirali: “Dve leti po tem, ko je bil EV6 imenovan ‘Avto leta’ revije What Car? le ta še naprej združuje velik doseg baterije, hitro polnjenje, uravnoteženo vožnjo in vodljivost ter bogato opremo za konkurenčno ceno, ki je boljša od vseh tekmecev. Poleg tega je kljub elegantnemu videzu praktična izbira, saj ponuja veliko prostora tako spredaj kot zadaj in prtljažnik s solidno prostornino.”

EV6 ponuja do 528 km voznega dosega po kombiniranem testnem postopku WLTP*. Vozniki lahko izbirajo med modeli s pogonom na zadnja ali vsa štiri kolesa ter visokozmogljivo različico EV6 GT, ki od 0 do 100 km/h pospeši v le 3,5 sekundah. EV6 je vrhunski igralec v evropskem rastočem sektorju električnih vozil, ki se ponaša z več kot 36.000 prodanimi primerki v letu 2023.

Kia EV9: ‘najboljši električni 7–sedežnik’

Kia EV9 je prejel tudi nagrado za ‘najboljši električni 7-sedežnik. V podkategoriji so sodniki EV9 pohvalili zaradi njegovih zmogljivosti in vrednosti v primerjavi s tekmeci: “Večina sedemsedežnih električnih SUV-jev je bodisi smešno dragih bodisi ne tako praktičnih, kot bi pričakovali, vendar je Kia EV9 drugačna, saj ponuja udobno sedenje za sedem odraslih v paketu, ki je – čeprav daleč od poceni – cenovno ugoden v primerjavi s tekmeci. Z velikim uradnim dosegom lahko EV9 prevozi dolge poti, ne da bi vas skrbelo, kje bo naslednje polnjenje.”

EV9 je že na voljo v Evropi in ponuja obsežno opremo, drzno in sodobno obliko ter najnovejšo tehnologijo EV. EV9 z zadnjim pogonom lahko z enim polnjenjem* prevozi do 563 km (kombinirani cikel WLTP), medtem ko lahko modela GT-Line in GT-Line S z enim polnjenjem prevozita do 505 km. Zmogljivost polnjenja z 800 volti pomeni, da lahko EV9 izkoristi veliko moč enosmernega toka in napolni baterijo od 10 do 80 odstotkov v samo 24 minutah.

Kia prejela ‘nagrado za vlečno vozilo” za širok izbor avtomobilov, ki omogočajo vleko
Četrta trofeja za Kio je nagrada za vlečno vozilo, ki je običajno namenjena posameznemu modelu, letos pa je Kia dobila priznanje za široko paleto vozil, ki omogočajo vleko.

Žiranti so zapisali: ‘Revija What Car? in strokovnjaki Kluba za kampiranje in karavaning vsako leto združijo moči, da bi našli najboljše vlečne avtomobile. Toda namesto da bi izločili posamezen model, so letos sodniki menili, da si Kia kot znamka najbolj zasluži nagrado za način, kako dosledno izdeluje vrhunske vlečne avtomobile, ne glede na to, ali želite dizelski, hibridni ali celo popolnoma električni avtomobil.”

Več vozil Kia ima visoko vlečno zmogljivost, med njimi priljubljeni Sportage, Sorento, EV6 in zdaj tudi EV9, pri čemer slednji ponuja največjo vlečno zmogljivost do 2.500 kg pri štirikolesnem pogonu in dvomotornem pogonu.

Opombe: 
(*) Doseg je bil določen v skladu s kombiniranim ciklom standardiziranega merilnega postopka EU (WLTP; World Harmonized Light Vehicles Test Procedure, slov. Svetovno usklajeni preskusni postopek za lahka vozila). Individualni način vožnje in drugi dejavniki, kot so hitrost, zunanja temperatura, topografija in uporaba naprav/agregatov, ki porabljajo električno energijo, vplivajo na realni doseg in ga lahko zmanjšajo.