avtotrade header img

SEPTEMBRA V SLOVENIJI VSAK DESETI FIZIČNI KUPEC KUPIL KIO

Ceed septembra (in v celotnem letu) najbolje prodajani model v svojem razredu 

Sportage še naprej kraljuje v svojem razredu
Stonic septembra drugi v svojem razredu in skupno tretji v letu 2021
Kia ima v Sloveniji trenutno na zalogi več kot 3.000 novih vozil

8.10.2021

Po podatkih o prvič registriranih vozilih v Sloveniji je Kia septembra skupno prodala 287 vozil, kar jo uvršča na 5. mesto po prodaji fizičnim in pravnim osebam med vsemi znamkami. Kiin tržni delež je bil septembra 7,3 odstotka, v celotnem letošnjem letu pa znaša 5,3 odstotka (2.154 vozil), kar je precej več od njenega tržnega deleža v Evropi (3,7 %).

Septembra je vsak deseti fizični kupec kupil Kio 
Rezultat je bil še boljši pri prodaji fizičnim kupcem, kjer je Kia z 203 prodanimi primerki zasedla 3. mesto. Njen tržni delež je v tem primeru septembra znašal 10,1 odstotka, kar pomeni, da je bilo septembra vsako deseto vozilo, ki ga je kupila fizična oseba, znamke Kia.  V prvih devetih mesecih je njen tržni delež znašal 9,3 odstotka, več fizičnih kupcev so našli le Volkswagen (2.395 vozil, 12,5 %), Renault (2.022 vozil, 10,5 %) in Škoda (1.911 vozil, 10,0 %).

Ceed septembra (in v celotnem letu) najbolje prodajani model v svojem razredu 

Najpomembnejši Kiin adut v mesecu septembru je bil Ceed (Ceed, Ceed SW, ProCeed, XCeed), ki je prejšnji mesec našel 90 novih kupcev. To mu je prineslo prvo mesto med vsemi modeli razreda C – ne le septembra, temveč v vseh dosedanjih letošnjih mesecih. S skupno prodanimi 571 primerki sta mu na zmagovalnih stopničkah družbo delala VW Golf (505 prodanih primerkov, septembra 45 vozil) in Renault Megane (357, septembra 22 vozil).

Sportage še naprej kraljuje v svojem razredu
Kia Sportage se je septembra v Sloveniji v svojem razredu prodajal najbolje. S skupno 87 prodanimi primerki je postal najbolje prodajani model v svojem razredu med fizičnimi in flotnimi kupci: za sabo je pustil modela Peugeot 3008 in Toyoto RAV4 (vsak po 50 prodanih vozil). S skupno prodanimi 661 vozili letos Sportage zares kraljuje, najbližje sta mu Hyundai Tucson (530 vozil) in VW Tiguan (524 vozil). V primerjavi z enakim obdobjem lani je prodaja Sportaga boljša za petino.

Stonic septembra drugi v svojem razredu in skupno tretji v letu 2021
Mali križanec Stonic je prejšnji mesec pri prodaji zasedel drugo mesto (92 prodanih primerkov), v devetih mesecih letos pa je s 705 prodanimi primerki skupno tretji. Pred njim sta le VW T-Cross z 905 prodanimi primerki ter Renault Captur (896 prodanih vozil).

Poleg tega, da Kia sodi med trenutno najbolj tehnološko napredne avtomobilske znamke z bogato ponudbo športnih terencev in križancev, je razlogov za njeno priljubljenost pri kupcih še kar nekaj ꟷ vozila Kia imajo moderen in večkrat nagrajen dizajn, varnostno in udobnostno bogato serijsko opremo, širok nabor dodatne opreme, 7-letno tovarniško garancijo, ki velja za celotno vozilo ter visoko vrednost glede na ceno.

Kia ima v Sloveniji trenutno na zalogi več kot 3.000 novih vozil
V časih, ko se znamke – ne le pri nas, ampak povsod po svetu – srečujejo s težavami pri izdobavah vozil zaradi pomanjkanja polprevodnikov, se lahko Kia v Sloveniji pohvali z bogato zalogo, ki trenutno ponuja več kot 3.000 vozil različnih modelov.
Več o akcijski ponudbi.