avtotrade header img

RABLJENI KIA CEED V NEMČIJI BOLJE OHRANJA CENO OD RABLJENEGA VW GOLFA

Ceedovi aduti: dinamičen styling, inovativna tehnologija in nadgrajeno udobje

Podjetje Eurotax, ki ocenjuje vrednosti rabljenih vozil vseh znamk, je nedavno ocenjevalo vrednosti rabljenih vozil razreda C, ki so stara 3 leta (oz. so dosegla 50.000 prevoženih kilometrov) in 5 let (oz. so presegla 50.000 km).

Med seboj so se pomerili primerljivo zmogljivi in opremljeni predstavniki v tem razredu: Kia Ceed 1.0 T-GDI 120 OPF Vision (88 kW), VW Golf 1.0 TSI OPF Life (81 kW), Renault Megane TCe 115 GPF Limited Zen (84 kW) in Opel Astra 1.2 Turbo Start/Stop Edition (81 kW).

Pri treh letih starosti oz. do 50.000 prevoženih km je Ceed v primerjavi s ceno vozila ob nakupu ohranil 59,2 % nakupne vrednosti, kar je največ med vsemi štirimi predstavniki. Golf je ohranil 58,6 %, Megane 56,3 %, Astra pa 51,4 % nakupne vrednosti vozila.

Pri petih letih starosti oz. po 50.000 prevoženih km je Ceed v primerjavi s ceno vozila ob nakupu ohranil 53,0 % nakupne vrednosti, Golf 52,8 %, Megane 50,7 %, Astra pa je ohranila 46,5 % nakupne vrednosti vozila.

Ceedovi aduti: dinamičen styling, inovativna tehnologija in nadgrajeno udobje

Ceed ne glede na karoserijsko različico (5-vratna kombilimuzina Ceed, fastback ProCeed, karavanski Ceed Sportswagon ali najbolj priljubljena različica, križanec XCeed) pri številnih kupcih predstavlja začetek izjemne zgodbe.

Kia Ceed je avto, ki z dinamičnim stylingom in samozavestno obliko takoj pritegne pozornost. In jo tudi obdrži – z zmogljivim pogonom, gostoljubno notranjostjo, inovativno tehnologijo in navdušujočimi detajli.

Ceedova ponudba novih turbo motorjev in pogonov (karavan in XCeed sta na voljo tudi kot priključna hibrida) ter evropskim voznikom prilagojena vzmetenje in vodljivost so razlogi, da je ta model tako prijeten in zabaven za vožnjo.

Za kakovost vsakega Ceeda pa jamči Kiina edinstvena 7-letna tovarniška garancija, ki je najdaljša evropska avtomobilska garancija in velja za celotno vozilo (do 150.000 prevoženih kilometrov, prva tri leta brez omejitve prevoženih kilometrov).