avtotrade header img

PRESEŽEN MEJNIK: VEČ KOT 3.000 VENTILATORJEV, PROIZVEDENIH V ITALIJI

Presežen mejnik: več kot 3.000 ventilatorjev, proizvedenih v Italiji

Izjemen rezultat sodelovanja med posebnim komisarjem Arcurijem, podjetjem Siare in FCA.

V samo treh mesecih so izdelali preko 3.000 ventilatorjev kot odziv Italije na zdravstveno stanje okuženih s COVID-19. Izjemen uspeh so dosegli s sodelovanjem italijanske civilne zaščite, posebnim komisarjem za izredne razmere zaradi koronavirusa Domenicom Arcuriem, podjetjem Siare Engineering s sedežem v Valsamoggi pri Bologni – edinim podjetjem v Italiji, ki proizvaja te posebne medicinske aparate. Pri projektu so sodelovali: za Siare Giuseppe in Gianluca Preziosa; za Fiat Chrysler Automobiles Luigi Galante, vodja proizvodnje premium znamk FCA v regiji EMEA, Ennio Meccia, direktor proizvodnega inženiringa FCA v regiji EMEA, ter Carlo Di Giacomo, direktor proizvodnega obrata Cento, blizu Ferrare.

Pred izbruhom pandemije je mesečna proizvodnja v podjetju Siare Engineering dosegala približno 125 aparatov. Na podlagi proizvodnega in upravljavskega znanja oddelka za proizvodni inženiring FCA v regiji EMEA – ki temelji na metodi organizacije procesov WCM (World Class Manufacturing – Proizvodnja svetovnega razreda) – je bilo poslovanje spremenjeno. Proizvodnja se je s pomočjo vseh vključenih partnerjev dvignila z 8 na 80 enot na dan.

Ključna prednost pri novi organizaciji dela je bila zmožnost izdelave elektromagnetnih ventilov – ‘utripajočega srca’ ventilatorja – v tovarni FCA v Centu (blizu Ferrare), ki je odlična v proizvodnji visokozmogljivih motorjev za vse svetovne trge. Hkrati so poiskali optimalno tehnološko rešitev za prilagoditev proizvodne linije laboratorijev Siar Engineering v Bolognji magnetnim ventilom, ki jih izdelujejo v obratu Cento.

S sodelovanjem vseh partnerjev pri projektu, za izdelavo magnetnih ventilov v Centu porabijo vsaj 30 – 50 % manj časa, potrebnega za izdelavo končnega aparata v tovarni Valsamoggia.