avtotrade header img

PREMIERA POPOLNOMA NOVEGA NIRA NA SALONU MOBILNOSTI V SEULU

Novi Niro bo drugi model Kie v njeni novi vlogi ‘ponudnika trajnostnih mobilnostnih storitev’ 

Niro nasledil drzne oblikovalske elemente koncepta Habaniro iz leta 2019
Novi Niro bo na voljo v treh različicah: klasični hibrid (HEV), priključni hibrid (PHEV) in električno vozilo (EV)

Kia je danes v Seulu razkrila povsem novi Niro, model, ki je sestavni del Kiine čedalje večje ponudbe okolju prijaznejših modelov.

Povsem novi Niro je bil preoblikovan v skladu z oblikovalsko filozofijo “Združeni kontrasti” (Opposites United) in jasno ponazarja Kiino zavezanost trajnosti. Novi Niro, ki črpa navdih iz sveta narave (ki ga trajnostna mobilnost želi zaščititi), ustreza kompleksnim potrebam trajnostno osveščenih potrošnikov ter ponuja dizajn, ki povezuje prijaznost do okolja z zabavo in užitkom v vožnji.

Učinkovita aerodinamika in trajnostni materiali so pri novem Niru združeni s kohezivno zasnovo. Ta popolna kombinacija prinaša prostornost in videz SUV-ja. Poleg tega Kia uvaja način “Greenzone Drive Mode”, ki samodejno prestavlja iz (P)HEV (hibridnega oziroma priključno hibridnega) načina vožnje v EV (električni) način, da bi zadostil povpraševanju po rešitvah trajnostne mobilnosti. Med vožnjo po zelenih območjih, kot so stanovanjska območja ali bližnje šole in bolnišnice, vozilo samodejno uporablja električno energijo na podlagi navigacijskih napotkov in podatkov o zgodovini vožnje. Prepozna tudi voznikove priljubljene kraje (npr. dom in pisarna), označene v navigacijskem sistemu kot zelena območja.

Popolnoma novi Kia Niro, ki je vzorčen primer Kiine zavezanosti trajnosti in prihodnjega razvoja modelov, predstavlja tudi nove reciklirane materiale v kabini. Obloga je izdelana iz recikliranih tapet, sedeži iz bio poliuretana s Tencelom iz listov evkaliptusa, na vratih pa je uporabljena barva brez BTX (barva na vodni osnovi, ki ne vsebuje benzena, toluena in ksilena), ki zmanjša vpliv na okolje in količino odpadkov.

Niro nasledil drzne oblikovalske elemente koncepta Habaniro iz leta 2019 
Zunanjost novega Nira nadgrajuje drzne oblikovne elemente, ki so bili prvič prikazani leta 2019 pri konceptu Habaniro. Novi elegantni in samozavestni križanec uteleša Habanirov pustolovski pristop s čisto in visokotehnološko dvobarvno karoserijo. V notranjosti kabine neobičajna nesimetrična armaturna plošča združuje vodoravne in diagonalne oblike, kar udejanja oblikovno filozofijo ‘Združenih kontrastov’, s svojo drzno, praktično in okolju prijaznejšo konstrukcijo pa vozilo izpolnjuje etično usmeritev ‘Zabava z razlogom’ (Joy for Reason).

Popolnoma novi Niro bo na voljo v treh različicah – kot klasično hibridno (HEV), priključno hibridno (PHEV) in električno vozilo (EV).