avtotrade header img

PREDSTAVITEV ELEKTRIČNIH MODELOV ZNAMKE JEEP® NA MEDNARODNEM AVTOMOBILSKEM SALONU V PARIZU 2022

 

  • Predstavitev novega modela Jeep Avenger, prvega popolnoma električnega vozila znamke Jeep 
  • Znamka Jeep bo na salonu v Parizu predstavila elektrificirane modele, ter novi, popolnoma električni model Jeep Avenger

Znamka Jeep bo na avtomobilskem salonu v Parizu 2022 (Mondial de L’Automobile 2022) predstavila svoja elektrificirana vozila, posebno mesto na razstavnem prostoru pa bo posvečeno predstavitvi novega, popolnoma električnega modela Jeep Avenger.

Obiskovalci si bodo na razgibanem, živahnem in privlačnem razstavnem prostoru na velikem zaslonu lahko ogledali prikaz plazenja čez skalovje, kar je odlična kulisa za razkritje modela Jeep Avenger. Novi Jeep Avenger je zasnovan za evropski trg, s ciljnim dosegom 400 km samo na električni pogon, s sodobno in tehnološko napredno notranjostjo, z veliko prostora za potnike in prtljago.

Novi Avenger bodo razkrili 17. oktobra na novinarski konferenci, ki jo bo vodil Christian Meunier, izvršni direktor znamke Jeep. Kupci bodo takoj zatem lahko pri pooblaščenih prodajalcih vozil Jeep dobili vse informacije v zvezi z naročili novega električnega vozila.

»Novi Jeep Avenger je vodilni in prvi model iz ponudbe novih, povsem električnih vozil Jeep v Evropi,« je povedal Christian Meunier, izvršni direktor znamke Jeep. »Ponuja zmogljivosti znamke Jeep, prilagojene trgu. Na premierni predstavitvi na mednarodnem avtomobilskem salonu v Parizu bomo pokazali, zakaj je ta povsem električni model znamke Jeep odlična alternativa in kako tekmuje s konkurenti v svojem segmentu. Jeep Avenger predstavlja mejnik v naših širitvenih načrtih na ključnih evropskih trgih, kot je Francija, in na naši poti, da postanemo vodilna znamka brezemisijskih SUV vozil na svetu.«

Novi Jeep Avenger bo dopolnil evropsko ponudbo elektrificiranih modelov, ki vključuje 4xe različice modelov Jeep Wrangler, Compass in Renegade. V začetku prihodnjega leta pričakujemo tudi predstavitev različica 4xe povsem novega modela Jeep Grand Cherokee.  V državah, kot sta Nemčija in Francija, znamka Jeep ponuja samo elektrificirane SUV-je, do konca leta pa bodo samo elektrificirani SUV-ji na voljo na skoraj vseh večjih trgih Evrope.

Načrt elektrifikacije vozil znamke Jeep, ki je bil predstavljen septembra in temelji na programu 4xe, se razvija v smeri popolnoma električnih vozil v Evropi. Znamka bo v najbolj pomembnih segmentih v Evropi do leta 2025 predstavila štiri brezemisijska vozila, vključno z modeloma Jeep Recon in Wagoneer »S« – povsem novima, popolnoma električnima voziloma, ki bosta konkurirala v segmentu srednje velikih SUV vozil. Zaradi velikega povpraševanja bodo vsa vozila Jeep, ki bodo na voljo v regiji, od leta 2030 izključno na električni pogon.

Novinarsko konferenco znamke Jeep na pariškem avtomobilskem salonu 2022 si lahko 17.  oktobra ob 16. uri ogledate na povezavi. 

O znamki Jeep

Jeep je legendarna znamka vozil z več kot 80-letno zgodovino, ki prinaša zmogljivosti, izdelavo in vsestranskost, ki jo ljubitelji SUV vozil cenijo na svojih potovanjih. Znamka Jeep vabi, da živite življenje s polnimi pljuči, saj ponuja široko ponudbo vozil, ki lastnikom zagotavljajo občutek varnosti za samozavestno premagovanje vseh poti.

Modelno paleto Jeep sestavljajo modeli Cherokee, Compass, Gladiator, Grand Cherokee, novi Grand Cherokee L s tremi vrstami sedežev, Grand Cherokee 4xe, Renegade in Wrangler ter Wrangler 4xe. Legendarne terenske zmogljivosti vozil znamke Jeep so z uporabo elektrifikacije še izboljšane – v skladu z vizijo znamke o doseganju svobode brez emisij spreminjajo 4xe v novodobni 4×4.

Vsa vozila znamke Jeep bodo do leta 2025 na voljo v elektrificirani različici.