avtotrade header img

NOVI 500 OSVOJIL NAGRADO ZA OBLIKOVANJE “BEST DESIGN 2020” NA PODELITVI NAGRAD “AUTONIS 2020” REVIJE “AUTO MOTOR UND SPORT”

Novi 500 osvojil nagrado za oblikovanje “Best Design 2020”  na podelitvi nagrad “Autonis 2020” revije “Auto Motor und Sport”

Novi 500 je prejel nagrado za oblikovanje “Best Design 2020″, ki jo podeljujejo bralci ugledne nemške revije “Auto Motor und Sport”

Novi 500 je osvojil naziv najbolje oblikovanega vozila v svoji kategoriji na tekmovanju “Autonis 2020″, po izboru bralcev nemške revije “Auto Motor und Sport”. S svojim edinstvenim in prepoznavnim slogom je premagal tekmece z običajnim motorjem z notranjim zgorevanjem in tako osvojil eno najprestižnejših priznanj v svetu oblikovanja.

Priznanje »Autonis 2020« dopolnjuje že osvojeno nagrado »Red Dot Design Award«, ki mu ga je v kategoriji »Design Concept« pred kratkim dodelila mednarodna žirija 21 priznanih strokovnjakov s področja oblikovanja.

Olivier François, predsednik znamke Fiat, je izjavil: »Nagrada “Autonis”, ki so jo izglasovali bralci revije “Auto Motor und Sport”, je pomembno priznanje Novemu 500, ob že osvojeni prestižni nagradi »Red Dot«, ki smo jo prejeli pred nekaj tedni. Še pomembnejša je iz dveh razlogov: prvič, ker jo je podelila žirija, ki jo sestavljajo bralci, ki jih je že navdušil Novi 500; in drugič, ker je bila nagrada osvojena na tako zrelem trgu električnih avtomobilov, kot je nemški, in predvsem proti tako pomembnim tekmecem.  Na to sem zelo ponosen in vsi skupaj se že veselimo prihoda Novega 500 na nemški trg, ki je eden naših najpomembnejših trgov.«

Klaus Busse, vodja oddelka za oblikovanje v skupini FCA za regijo EMEA, je dodal: »Počaščeni smo s priznanjem, ki so ga nemški bralci podelili Novemu 500 v izpopolnjeni izdaji, s konstantnim prepletom prenovljene preteklosti in prihodnosti. To je jasno razvidno na sodobno oblikovanem prednjem delu Novega 500, ki še vedno ohranja prepoznaven ‘nasmeh’ ikoničnega Fiata, ter klasični silhueti, po kateri so prepoznavne vse tri generacije modela. Novi 500 popolnoma združuje volumetrična razmerja, čiste in zaobljene linije, ter značilnosti, kot so okrogli prednji žarometi in ovalna armaturna plošča v potniški kabini. Skratka, Novi 500 je sodobna interpretacija avtomobilske legende s sposobnostjo razvijanja v smeri vedno bolj trajnostne in okolju prijazne urbane mobilnosti.«