avtotrade header img

KIINA APLIKACIJA ‘GO ELECTRIC’ Z OBOGATENO RESNIČNOSTJO POMAGA PRI PREDSTAVITVI ELEKTRIČNIH VOZIL

Vizualizacija in spoznavanje električnih vozil Kia v realnem svetu s pomočjo obogatene resničnosti

3.7.2020

Kia Motors Europe je nedavno lansirala novo aplikacijo ‘Go Electric’, ki strankam, ki razmišljajo o nakupu priključnih hibridov, pojasnjuje vse vidike Kiinih električnih vozil (EV). Nova aplikacija odgovarja na vprašanja v zvezi z novimi EV-ji, ki si jih zastavljajo številni vozniki, kot so npr. kako delujejo posamezni pogoni, kakšna je vozniška izkušnja in kako polniti EV.

Vizualizacija in spoznavanje EV-jev v realnem svetu s pomočjo obogatene resničnosti

Prva različica aplikacije Go Electric je osredotočena na priljubljenega električnega križanca e-Niro. Voznikom omogoča, da se poglobijo v številne funkcije in tehnologije vozila, poleg tega pa se lahko veliko naučijo o zmogljivostih baterij tega Kiinega najbolj prodajanega električnega vozila. Aplikacija uporabnikom tudi omogoča, da oblikujejo svoj idealni e-Niro in v obogateni resničnosti (AR, augmented reality) vizualizirajo vozilo – v svoji priljubljeni barvi – s pomočjo kamere pametnega telefona ali tablice. AR vizualizator uporabnikom omogoča, da vidijo vozilo v okolju v realnem svetu, s sporočili mešane resničnosti (MR – mixed reality), ki se pojavijo na vozilu, kar uporabnikom nudi dodatne informacije o njegovih lastnostih.

Aplikacijo Go Electric bodo uporabljali tudi zaposleni pri zastopnikih vozil Kia, ko bodo strankam dajali informacije o čedalje večji ponudbi električnih vozil. Aplikacija je zlasti primerna v današnjem koronskem času, saj strankam omogoča spoznavanje delovanja električnih vozil iz udobja njihovega doma.

Brezplačen prenos aplikacije, ki deluje na iOS in Adroidnih mobilnih napravah
Aplikacija deluje na iOS in Adroidnih mobilnih napravah. Kia bo aplikacijo redno osveževala s svojimi prihodnjimi EV-ji, hibridi in priključnimi hibridi iz svoje evropske ponudbe. Aplikacija je trenutno na voljo v angleščini, v prihodnje pa jo je pričakovati tudi v drugih jezikih.

Prenos Kiine aplikacije Go Electric je brezplačen in dostopen na spodnjih povezavah:
•    Apple App Store
•    Google Play Store