avtotrade header img

KIA Z ELEKTRIKO DO ŠTEVILNIH NAGRAD

Kia s številnimi vrhunskimi priznanji potrjuje vodilno vlogo pri prehodu na trajnostno mobilnost 

Kiina strateška zavezanost elektrificiranju svoje ponudbe je v letu 2021 prinesla rekordno število nagrad in priznanj strokovnjakov v vodilnih mednarodnih medijih. Njene dosežke so prepoznali najbolj cenjeni svetovni novinarji in ji zagotovili množico vrhunskih avtomobilskih, tehnoloških in oblikovalskih priznanj, kar potrjuje rastoči ugled Kie kot vodilnega proizvajalca pri prehodu na trajnostno mobilnost.

Novi električni model Kia EV6 je prejel nagrado za avto leta in se uvrstil v finale izbora za Evropski avto leta 2022

Kia EV6 je izdelan na Kiini namenski električni globalni modularni platformi (E-GMP), ki so jo razvili posebej za EV. To omogoča izjemno kombinacijo prostornosti, neprekosljivih zmogljivosti in zelo hitrega polnjenja, ki je zaslužna za prestižne mednarodne nagrade – odličen primer je nedavno objavljeni najožji izbor za Evropski avto leta 2022, v katerega je uvrščen EV6.

Albert Biermann, predsednik in vodja oddelka za raziskave in razvoj pri skupini Hyundai Motor Group, ki jo poleg Kie sestavljata znamki Hyundai in Genesis, je komentiral: “Izjemno sem ponosen na dosežke Skupine v letu 2021. Leto je bilo zahtevno na različne načine, vendar sta se naše navdušenje in predanost izdelavi odličnih modelov izplačala in vsaka od teh nagrad nas bo še bolj spodbudila, da bomo presegli pričakovanja naših strank. V zadnjih letih smo naredili pomemben napredek na področju raziskav in razvoja, naši nagrajeni elektrificirani avtomobili pa so fizično utelešenje tega strokovnega znanja, strategije in naložb.”

“Nikoli ne bomo povsem zadovoljni, vendar smo prepričani, da smo zgradili trdne temelje za nadaljnji uspeh v prihodnjih letih, ki so nam ga omogočili konkurenčni in inovativni novi izdelki v skupini, skupaj z našim stalnim skupnim osredotočanjem na nove oblike mobilnosti,” je dodal.

Priznanja uglednih medijev
Kia EV6 je prejemnik nagrade BBC Top Gear za križanca leta, pred tem pa je postal Nemški avto leta v kategoriji premijskih vozil. Od neelektričnih modelov je bil Kia Telluride uvrščen na seznam ’10 najboljših’ po izboru revije Car and Driver (Kia je s svojim modelom že tretje leto zapored na tem seznamu), medtem ko je Kia Sorento postal Veliki SUV leta po izboru magazina What Car?.

Nagrade za vodilno kakovost in varnost

Poleg številnih nagrad svetovno znanih avtomobilskih medijev in institucij Kiino delo na pomembnih področjih kakovosti in varnosti redno priznavajo tudi vodilni industrijski analitiki in organizacije.
Večkratna priznanja organizacij IIHS in J.D. Power poudarjajo dosledno zavezanost kakovosti in varnosti avtomobilov Kia
Kia sodi med znamke z največ nagradami IIHS, ameriške neprofitne organizacije za varnost v prometu (Insurance Institute for Highway Safety), saj ima že 10 nagrajenih modelov. Študija o zanesljivosti vozil J.D. Power 2021 je Kio postavila na prvo mesto med množičnimi avtomobilskimi proizvajalci. Kia je v ZDA skupno prejela največ nagrad v študiji začetne kakovosti (IQS), ki ocenjuje zadovoljstvo lastnikov vozil z njihovimi vozili v prvih 90 dneh lastništva.

Leto 2022: potencial za še več 
V začetku naslednjega leta si lahko Kia obeta še kakšno prestižno nagrado. Kljub temu, da je Kiin najnovejši električni križanec EV6 v prodaji šele dober mesec, se je že uvrstil v finale prestižnega izbora za Evropski avto leta 2022.
Spoznajte EV6!