avtotrade header img

KIA RAZKRIJE EV6 – SVOJE PRVO IZKLJUČNO ELEKTRIČNO VOZILO

Prvi električni avto s Kiino novo platformo za električna vozila (E-GMP), prvi z novim poimenovanjem modelov
9.3.2021

Kia je razkrila prve uradne fotografije modela ‘EV6’ – svojega prvega izključno baterijskega električnega vozila (BEV), ki je narejeno na Kiini novi EV platformi (električna globalna modularna platforma oz. E-GMP).

EV6 je tudi prvi model Kiine nove generacije BEV-jev, ki so ga razvili v skladu z novo oblikovalsko filozofijo in uteleša Kiin prehod v elektrifikacijo.

“EV6 je tako utelešenje namena naše znamke – slogana “Gibanje, ki navdihuje”, kot tudi naše nove oblikovalske filozofije. Oblikovan je, da vsako potovanje navdihuje z zagotavljanjem nagonske in naravne izkušnje, ki izboljšuje vsakdanje življenje naših strank, ter uporabnikom omogoča lastništvo, ki je enostavno, intuitivno in integrirano,” je dejal Karim Habib, višji podpredsednik in vodja Kiinega globalnega oblikovalskega centra. “Naš cilj je oblikovati fizično izkušnjo naše znamke in ustvarjati drzna, izvirna in inovativna električna vozila.”

Kiino novo poimenovanje prihajajočih izključno električnih modelov

Kot del preoblikovanja znamke bodo odslej Kiina nova izključno baterijska električna vozila poimenovana v skladu z novo strategijo. Novi pristop prinaša enostavnost in doslednost v Kiino poimenovanje EV-jev po celem svetu.

Vsa Kiina nova baterijska električna vozila bodo imela predpono ‘EV’, ki bo uporabnikom pomagala razumeti, kateri modeli so popolnoma električni. Temu bo sledila številka, ki ustreza položaju vozila v modelni ponudbi.

Model EV6, ki je oblikovan in izdelan v skladu s Kiinim novim sloganom “Gibanje, ki navdihuje” (angl. Movement that inspires), bo svetovni javnosti predstavljen v prvem četrtletju 2021.