avtotrade header img

KIA – POTRJENO NAJBOLJŠA

Kia prejela nagrado Best Buy Award za leto 2021

Kia nudi najboljše razmerje med ceno in kakovostjo na slovenskem trgu

V neodvisni raziskavi trga Best Buy Award – Auto Moto Slovenia 2021/2022 – so slovenski kupci največje število glasov v ocenjevanju razmerja med kakovostjo in ceno v kategoriji mestnih avtomobilov namenili znamki Kia.

Rezultat raziskave Best Buy Award Slovenia – Auto Moto 2021/2022 (www.bestbuyaward.org) temelji na raziskavi, ki jo je izvedla mednarodna neodvisna organizacije ICERTIAS (www.icertias.com).

Raziskava je bila izvedena v skladu z določbami Mednarodnega kodeksa za izvajanje tržnih in družbenih raziskav, ki sta jih sprejela Mednarodna trgovska zbornica (ICC) in Svetovno združenje strokovnjakov za raziskavo trga (ESOMAR).

Osnovni cilj raziskave je bil dobiti vpogled v izkušnje in zaznavanje prebivalstva Slovenije o proizvodih in storitvah ter proizvajalcem in trgovcem, za katere menijo, da nudijo najboljše razmerje med kakovostjo in ceno (t.i. “best buy”), kot tudi po dojemanju tistih, ki niso uporabniki, vendar imajo ustrezno mnenje na podlagi izkušenj njihovih bližnjih (kolegov, prijateljev, sorodnikov itd.).

Osnovni cilj projekta oz. certifikata “Best Buy Award” je tako olajšati kupcem iskanje najboljše cene najboljših izdelkov in storitev na slovenskem trgu.
Anketiranim strankam so v raziskavi zastavili naslednje vprašanje:
“Navedite ime blagovne znamke mestnega avtomobila, ki po vaših izkušnjah, ali po izkušnjah vaših bližnjih, nudi najboljše razmerje med ceno in kakovostjo na slovenskem trgu:”
“Najpogostejši odgovor je bil „Kia“.

Vprašanja so bila odrtega tipa, kar pomeni, da so lahko vprašani podali poljuben odgovor oz. izbor blagovne znamke glede na njihove izkušnje, slišano od prijateljev, znancev, sorodnikov, prebranega na forumih…

Zahvaljujoč poziciji, ki jo zaseda, Kia prejme pravico do uporabe certifikata prestižne oznake “Best Buy Award – številka 1 – najboljše razmerje med ceno in kakovostjo ” v zgoraj navedeni kategoriji. Uporaba certifikata velja eno leto od dneva razglasitve.

Več o Best Buy Award najdete TUKAJ
Preizkusite Kio.