avtotrade header img

Kia je prejela prestižno nagrado za avtomobilsko oblikovanje 2024: Zmagoviti koncept “Združena nasprotja” je prepričal strokovnjake.

Kia  je bila počaščena na podelitvi nagrad Car Design Award 2024, kjer je prejela prestižno priznanje za ‘Brand Design Language’. V okviru svoje zelo hvaljene prenove blagovne znamke je Kia leta 2021 predstavila revolucionarno novo filozofijo oblikovanja, imenovano Opposites United – “Združena nasprotja”. Ta filozofija oblikovanja združuje tri energije – napetost, harmonijo in dinamiko – da ustvari sveže poglede in razvije nove ideje, navdihnjene s protislovnimi silami, ki jih doživljamo v vsakdanjem življenju.

image

Filozofija oblikovanja “Opposites United”, ki jo Kia dosledno uporablja, poudarja diferenciacijo in združevanje nasprotij. Ta pristop se odraža v njihovih izdelkih, ki so edinstveni in hkrati združujejo različne oblikovalske ideje. Poleg tega Kia stremi k trajnostnim mobilnim rešitvam, kar vključuje tudi vrednost za stranke v njihovih vodilnih vozilih.

image

Kia je s filozofijo “Opposites United” prevzela nekonvencionalen pristop k oblikovanju. Njihov cilj je spodbujati spremembe in tvegati, ne da bi se bali. Njihovi novi modeli se na prvi pogled razlikujejo od uveljavljenih estetskih standardov, saj uvajajo povsem novo in sodobno govorico. Gre za drzivo inovacijo, ki pomaga oblikovati novo identiteto znamke. To so zapisali člani žirije Car Design Award 2024.

Med novimi vozili znamke Kia, ki so nedavno prejela priznanje za odlično oblikovanje, je EV9 osvojil dve od treh najprestižnejših avtomobilskih nagrad na svetu, vključno z naslovom ‘2024 World Car of the Year’ in ‘2024 North American Car, Utility and Truck of the Year’. Kia je prav tako prejela nagrade iF Design, pri čemer je EV9 prejel prestižno zlato nagrado.

Karim Habib, izvršni podpredsednik in vodja globalnega oblikovanja pri Kia, je izrazil, da se Kia Design zavzema za uporabo moči oblikovanja pri oblikovanju prihodnosti mobilnosti. Njihov cilj je ustvariti inovativne in trajnostne rešitve, ki olajšajo in izboljšajo življenje ljudi.

image

To priznanje je prepoznanje motivacije in predanosti številnih članov našega globalnega tima, ki si prizadevajo vplivati na industrijo z relevantnim in pomembnim oblikovanjem. Zahvalni smo, da smo blagovna znamka, ki prepoznava globok vpliv, ki ga lahko ima oblikovanje, saj dajemo prednost trajnostnemu in uporabniku usmerjenemu oblikovanju,” je dodal Karim.

Nagrade Car Design Award so se začele podeljevati v 80. letih prejšnjega stoletja in predstavljajo globalno priznanje za oblikovalske ekipe, odgovorne za najboljše konceptne avtomobile, serijske avtomobile in celotni jezik oblikovanja. Žirija, ki jo sestavljajo novinarji iz mednarodno priznanih avtomobilskih in oblikovalskih revij, izbere le 10 projektov serijskih avtomobilov in 10 projektov konceptnih avtomobilov iz preteklega leta ter jezik oblikovanja petih blagovnih znamk za finaliste.

Nagrajenci Car Design Award 2024 so bili razglašeni na slovesnosti v ADI Design Museum v Milanu med letošnjim tednom oblikovanja v Milanu.