avtotrade header img

KIA EV6 PREJEL CERTIFIKAT CARBON TRUST ZA OGLJIČNI ODTIS

Kia EV6 je prvi korejski avto v zgodovini s certifikatom Carbon Trust

Kia EV6 ima doseg 528 kilometrov z enim polnjenjem (WLTP)

Kia EV6, ki se lahko pohvali z dosegom 528 kilometrov z enim polnjenjem (WLTP), je prejel certifikat Carbon Trust za ogljični odtis in oznako ‘Carbon Measured’, s čimer je Kia postala prvi korejski avtomobilist s tem certifikatom.

Kiina strategija Plan S v ospredje postavlja elektrifikacijo in gradi temelje za modelno paleto kar 11 novih električnih vozil do leta 2026. EV6 je prvi model, narejen v skladu s to novo strategijo, ki ima za cilj, da Kia postane vodilna na področju električnih vozil.

Kia je veliko pozornosti namenila temu, da EV6 ponuja več kot le brezemisijsko mobilnost. S prvim namenskim električnim avtom se je ta najstarejši korejski avtomobilist osredotočil na zmanjšanje svojega ogljičnega odtisa med življenjskim ciklom vozila, pri čemer se merijo vsi procesi od samega začetka: nakup surovin, nakup in prevoz delov, montaža vozil, distribucija, uporaba in predelava na koncu življenjskega cikla.

EV6 je prvi model, zgrajen na Kiini novi električni globalni modularni platformi (E-GMP) in ponuja enega najdaljših dosegov na trgu (528 km). Eden najbolj prostornih električnih modelov z možnostjo 800V  zelo hitrega polnjenja bo premešal karte na trgu električnih vozil.

Nabor okolju prijaznih materialov, uporabljenih pri EV6 vključuje predelano PET plastiko, uporabljeno za preproge in oblazinjenje, kar pomeni, da vsak primerek EV6 vsebuje ekvivalent 107 500-mililitrskih PET plastenk.

Carbon Trust je neodvisni, strokovni partner številnih največjih globalnih podjetij. Svetuje podjetjem pri trajnostnem, nizkoogljičnem poslovanju in meri ter certificira okoljski odtis organizacij, dobaviteljske verige in izdelkov.

Odtis EV6 merijo po mednarodno priznanem standardu PAS 2050
Skupne emisije toplogrednih plinov so za model EV6 merili z uporabo standarda PAS 2050, ki je del Carbon Trustove ocene izdelka. To pokriva emisije od pridobivanja surovin do konca življenjskega cikla izdelka in je izmerjeno po CO2e (Carbon dioxide equivalents). Oznaka Carbon Trust ‘Carbon Measured’ potrjuje točnost teh meritev in strankam zagotavlja neodvisno pregledano informacijo o ogljičnem odtisu kupljenega izdelka.

Kia popolnoma sprejema svojo odgovornost pri spoštovanju trajnostnih praks. Leta 2019 je Kia pridobila certifikat za sistem upravljanja z energijo (Energy Management System ꟷ ISO 50001), katerega izdajatelj je International Organization for Standardization (ISO), nedavno pa je zaprosila za certifikat, ki ga izdaja korejski odbor RE100 .
Spoznajte KIA EV6.

 

***

Carbon Trust
Podjetje, nastalo leta 2001, po vsem svetu sodeluje s podjetji, vladami in ustanovami, ter jim pomaga pri doseganju in izkoriščanju bolj trajnostne prihodnosti z zmanjšanjem ogljičnih izpustov, strategijami učinkovitejše izrabe virov in komercializacijo nizkoogljičnega poslovanja, sistemov in tehnologij.

Carbon Trust:
•    sodeluje s korporacijami in vladami, ki jim pomaga uskladiti strategije s klimatsko znanostjo in doseči cilje Pariškega sporazuma o podnebnih spremembah;
•    nudi strokovno svetovanje, ki investitorjem in finančnim ustanovam pomagajo pri zelenem financiranju, ki bo prineslo resnično zelene rezultate;
•    podpira razvoj nizkoogljičnih tehnologij in rešitev, ki postavljajo temelje energetskega sistema prihodnosti.
Carbon Trust, s sedežem v Londonu, zaposluje več kot 200 strokovnjakov na petih celinah.