avtotrade header img

KIA EV6 JE PO MNENJU TOPGEAR ‘KRIŽANEC LETA 2021’

Križanec Kia EV6 navdušil žirijo s svojim slogom, voznimi zmogljivostmi, dolgim dosegom in zelo hitrim polnjenjem
EV6 je že osvojil nagrado ‘Nemški premijski avto leta’ in se uvrstil med finaliste izbora za Evropski avto leta 2022
Kiino prvo namensko električno vozilo s prvo nagrado po enem mesecu prodaje

Električni Kia EV6 si je prislužil odmevno priznanje ‘Križanec leta 2021’ po izboru legendarne avtomobilske oddaje TopGear.com.  EV6 je Top Gearovo žirijo impresioniral s svojim slogom, dinamičnimi zmogljivostmi, dolgim dosegom z enim polnjenjem in 800-voltnim zelo hitrim polnjenjem, ki baterijo od 10 do 80 odstotkov napolni v samo 18 minutah.

Tom Ford, pomočnik urednika, je ob tem komentiral: »Z EV6 je Kia šla do konca; popolnoma električni, divji slog, najhitrejše polnjenje v razredu, veliko pripomočkov. Poglobili so se v koncept mobilnega prostora, EV6 se je odpravil v temnejše kote, da naredi električno vozilo zanimivejše za vožnjo. Prav tako je prostoren, lepo opremljen in dobro izdelan. Vozi se z vsemi najboljšimi lastnostmi električnih vozil – tiho, uglajeno, umirjeno – in nato zapelje z ustrezno močjo. Torej križanec v več kot enem pomenu.”

Podelitev nagrad TopGear.com je na ogled na kanalih youtube.com/topgear in topgear.com. EV6 je predstavljen tudi v zadnji številki revije BBC Top Gear Magazine, posvečeni najboljšim novim avtomobilom na svetu.

EV6 je že osvojil nagrado ‘Nemški premijski avto leta’ in se uvrstil med finaliste izbora za Evropski avto leta 2022
To prestižno priznanje prihaja ravno v dneh, ko je bil EV6 uvrščen v najožji izbor za Evropski avto leta 2022 ter le dober mesec od prejetega naslova ‘Nemški premijski avto leta 2022’. Jason Jeong, predsednik pri Kia Europe, je komentiral: »Veseli smo, da smo osvojili priznanje prestižne oddaje TopGear.com za križanca leta. EV6 je revolucionarno vozilo za znamko Kia in električno mobilnost, ta nagrada pa je dobrodošlo priznanje za to. To je še ena trofeja v vitrini za model EV6, katerega priljubljenost še naprej raste skupaj z našo ponudbo elektrificiranih vozil.”

Kiino prvo namensko električno vozilo s prvo nagrado po enem mesecu prodaje
EV6 je prvi Kiin namenski električni avtomobil in kaže vznemirljiv potencial nove električne globalne modularne platforme (E-GMP). EV6 kupcem ponuja izbiro več popolnoma električnih konfiguracij pogonskih sklopov brez emisij, vključno z baterijskimi sklopi dolgega dosega (77,4 kWh) in standardnega obsega (58,0 kWh), v ponudbi pa sta še različici GT-line in GT. To je prvo Kiino električno vozilo, ki je na voljo z možnostmi dvokolesnega (2WD) ali štirikolesnega pogona (AWD) – slednji ponuja boljše dinamične zmogljivosti tudi v najbolj zahtevnih razmerah.
Spoznajte EV6!