avtotrade header img

KIA EV6 – CELOSTNA IN INTUITIVNA IZKUŠNJA, KI NAVDIHUJE VSAKO POTOVANJE

Visokotehnološki sistemi za superiorno uporabniško izkušnjo

Kiin novi model EV6, ki ima doseg več kot 500 kilometrov z enim polnjenjem, prinaša številne napredne tehnologije, ki v kabini vozniku ponujajo celostno uporabniško izkušnjo. Intuitivna in enostavno dostopna povezljivost ter informacijski sistemi, ki se lahko pohvalijo z obogateno resničnostjo, nudijo izjemno vozniško izkušnjo z minimalnim odvračanjem pozornosti med vožnjo.

EV6 sloni na modularni E-GMP platformi, ki z ravnim dnom kabine zagotavlja največjo prostornost v kabini v svojem razredu. Kabina vsem potnikom nudi prostoren in sproščujoč ambient.

Panoramski ukrivljeni zaslon z dvema ločenima širokima 12,3-palčnima zaslonoma nudi intuitivno in k vozniku usmerjeno interakcijo
Dva ukrivljena, 12,3-palčna visokoločljivostna široka zaslona objemata voznika in ponujata enostaven dostop do ključnih informacij o vozilu.

Multimodalni sistem z na dotik občutljivimi in fizičnimi stikali
Neposredno pred voznikom je prilagodljiv ‘zaslon s števci’, ki prikazuje informacije, kot so npr. hitrost, preostali doseg na elektriko in stanje napolnjenosti. Zraven je osrednji zaslon, ki združuje navigacijo, potovalne informacije in meni. Ta dva zaslona ustvarita 3D občutek, ki deluje v vseh voznih pogojih. Steklena površina je “kemično ojačano steklo,” ki omogoča boljšo vidljivost in večjo trpežnost. Udobnostni pripomočki, kot so npr. pametni ključ z na dotik občutljivimi gumbi, nastavljivi vozniški profili, masažni sedeži in ergonomski dizajn, ustvarijo izkušnjo, ki postavi voznika na prvo mesto.

Projicirni zaslon z obogateno resničnostjo (AR) za navigacijsko izkušnjo naslednje generacije in minimalno odvračanje pozornosti med vožnjo

Vse od samodejnega potega vratne ročke, ki je sicer skrita v karoseriji, do intuituivnega in na dotik občutljivega vmesnika in projicirnega (head-up) zaslona z obogateno resničnostjo (AR) prispeva k temu, da je vsako potovanje z EV6 izpolnjeno z odlično interakcijo med človekom in strojem ter dobrim počutjem v vozilu.

“Želimo, da naši izdelki nudijo nagonsko in naravno izkušnjo, ki izboljšuje vsakdanje življenje naših strank. Naš cilj je ustvarjati fizično izkušnjo naše znamke ter zagotavljati izvirna, inovativna in vznemirljiva električna vozila. Ideje naših oblikovalcev in namen znamke postajajo bolj povezani kot kdajkoli prej – pri tem pa so naše stranke v središču tega, kar počnemo, in vplivajo na vsako našo odločitev,” je dejal Jason Jeong, predsednik Kia Europe.

Napredne tehnologije v vozilu prek naprednega projicirnega zaslona (HUD, head-up display) s tehnologijo obogatene resničnosti odlično povezujejo voznika in EV6 – to je še ena od lastnosti, ki so bile doslej prisotne le v premijskih vozilih.

Tekoča komunikacija med GPS, kabinsko kamero in HUD sistemom na projicirnem zaslonu pred voznikom prikazuje navigacijska navodila »ovinek za ovinkom«, da lahko voznik ves čas vožnje gleda naravnost na cesto. Zaslon z obogateno resničnostjo in dva široka zaslona zagotavljajo vse informacije, ki jih voznik potrebuje za prijetno in navdihujočo vožnjo brez umikanja pogleda drugam.

Materiali, ki vpijajo zvok in so nameščeni v tleh, na blatnikih, v vratih in prtljažnih vratih ter posebne pnevmatike, zmanjšujejo hrup s ceste in piš vetra, s čimer ustvarjajo miren prostor za vse potnike. Akustična okna in vetrobransko steklo izboljšajo vozno izkušnjo ter v EV6 ustvarjajo zvočno kuliso, ki je enakovredna višjemu razredu premijskih modelov.

Kia bo do leta 2026 na trgu ponudila 11 novih električnih vozil, med katerimi bo prvi model EV6. Pri nas je EV6 že na voljo za naročila, izdobave pa so predvidene za letošnjo jesen.
Spoznajte KIA EV6.