avtotrade header img

Kaj je zobati jermen?

Zobati jermen je en najpomembnejših sestavnih delov motorja. Služi usklajenemu pogonu odmične in glavne gredi. Usklajen pogon poteka med bati in ventili, omogoča pa delovanje vseh delovnih taktov motorja, poganja pa tudi druge dele motorja (npr. vodno črpalko).
Ker se zaradi vsakodnevne uporabe jermen obrablja, je redna in strokovna menjava toliko bolj pomembna, kajti motor vašega vozila ne more delovati brez brezhibnega delovanja zobatega jermena.

Menjava jermena je en najpomembnejših servisnih opravil. Če se jermen zaradi prevelike obrabe pretrga, to lahko povzroči uničenje ventilov, včasih tudi bata. Poleg uničenega dela motorja nam tovrstna situacija naloži tudi visoke stroške servisa.

Se približuje čas, ko vzdrževalni program vašega vozila predvideva menjavo zobatega jermena?

Želimo, da bi z vašim vozilom prevozili še veliko brezskrbnih kilometrov, zato vam svetujemo, da v skladu s priporočili Fiat upoštevate vsak korak vzdrževalnega programa.

Uporaba originalnih nadomestnih delov pripomore, da se zmogljivosti vozila sčasoma ne poslabšujejo, z rednim vzdrževanjem pa se lahko izognete marsikateremu večjemu servisnemu posegu.

Če do 31.12.2022 opravite menjavo zobatega jermena pri pooblaščenem Fiat serviserju, pridobite 5 let garancije.*

Splača se izbrati original!