avtotrade header img

ELEKTRIČNI FIAT 500 ZMAGAL V KATEGORIJI “SMALL CAR OF THE YEAR” NA PODELITVI NEWS UK MOTOR AWARDS

Električni Fiat 500 zmagal v kategoriji “Small Car of the Year” na podelitvi News UK Motor Awards

 

Izbor avtomobilov, ki se v posameznih kategorijah potegujejo za naziv News UK Motor Awards, pripravijo ugledni britanski avtomobilski novinarji, zanje pa glasuje širša javnost.

Podelitev nagrad News UK Motor Awards že četrto leto združuje avtomobilske strokovnjake in bralce časnikov The Times, The Sunday Times, Driving.co.uk, The Sun in talkSport.

Električni 500 so v ožji izbor predlagali priznani avtomobilski novinarji, bralci pa so ga izglasovali za zmagovalca v kategoriji “Small Car of the Year” na podelitvi News UK Motor Awards 2021.

Kot v preteklih letih, so avtomobilske novosti na britanskem tržišču ocenjevali uporabniki in avtomobilski novinarji, ter na koncu izbrali najboljše v posameznih razredih.
Nagrada News UK Motor Awards je 10. nagrada, ki jo je električni 500 osvojil v Združenem kraljestvu, in dopolnjuje seznam že prejetih laskavih nazivov: “Green Car” 2020 v Franciji, “Car of the Year” in “Best Small Electric Car” (podeljuje Driving Electric). Med prestižna mednarodna priznanja sodita tudi nagradi “Best Design 2020” nemške avtomobilske revije “Auto Motor und Sport” in “Best Design Concept” s podelitve priznanih mednarodnih nagrad “Red Dot Design Awards”.

Električni 500 je doslej osvojil številne mednarodne nagrade in je že vodilni električni mestni avtomobil v Evropi. Je tudi prvi najbolje prodajan avtomobil s skoraj 28 % tržnega deleža v segmentu mestnih avtomobilov v Evropi, vodilni na trgu mestnih avtomobilov v 12-ih državah in najbolje prodajan model na trgu električnih vozil v Italiji. Poleg tega je električni 500 po predstavitvi v Evropi, Izraelu in Braziliji na dobri poti, da postane prvi globalni, vsestranski, popolnoma električni mestni avtomobil.