avtotrade header img

ELEKTRIČNI FIAT 500 PREJEL SVOJO 24. NAGRADO: NA NIZOZEMSKEM SO GA IZBRALI ZA »ELEKTRIČNO VOZILO LETA 2022«

Električni Fiat 500 prejel svojo 24. nagrado:  na Nizozemskem so ga izbrali za »električno vozilo leta 2022«

 

  • Vereniging Zakelijke Rijders (VZR), nizozemsko združenje voznikov službenih vozil, je električni 500 izbralo za »električno vozilo leta 2022« v kategoriji srednje velikih avtomobilov.
  • Nagrado je prejel zaradi svoje priljubljenosti, hitrega polnjenja in privlačne cene.
  • S tem se je število mednarodnih nagrad, ki jih je doslej osvojila električna ikona znamke Fiat, povečalo na 24.

 

Na nizozemskem tekmovanju, posvečenem službenim avtomobilom, je bil električni Fiat 500 izbran za »električni avtomobil leta 2022« v kategoriji srednje velikih avtomobilov. Skupno je na tekmovanju sodelovalo 36 znamk in 67 modelov. Ocenjevala je žirija, sestavljena iz predstavnikov nizozemskega združenja voznikov službenih vozil Vereniging Zakelijke Rijders (VZR), podjetij Eneco in LeasePlan ter revij AutoWeek in Algemeen Dagblad.

Nizozemska nagrada je 24. nagrada, podeljena električnemu Fiatu 500 in dopolnjuje številne nagrade, s katerimi se električni 500 že ponaša: »Nagrada za najboljši avto leta 2021«, podeljena s strani Le Moniteur Automobile, »Green Car«, ki jo je prejel na podelitvi nagrad French Automobile Awards 2020, nagrada za najboljši mali električni avtomobil »Car of the Year« in »Best Small Electric Car«, ki jo je podelil Driving Electric. Med prestižna mednarodna priznanja sodita tudi nagradi »Best Design 2020« nemške avtomobilske revije »auto motor und sport” in »Best Design Concept« s podelitve priznanih mednarodnih nagrad »Red Dot Design Awards«.

Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) zastopa interese voznikov službenih vozil. Zavezan je več kot 1,3 milijona ljudem, ki vozijo najeto (leasing) ali drugo službeno vozilo, in tistim, ki poslovne kilometre prevozijo z osebnim avtomobilom.

Leta 2021 je bil električni Fiat 500 najbolje prodajan električni model skupine Stellantis, pa tudi najbolje prodajan električni avtomobil v Evropi v segmentu mestnih avtomobilov. To še ni vse: ikonični mestni avtomobil je bil vodilni v svojem segmentu na trgu električnih vozil v osmih evropskih državah ter najbolje prodajano električno vozilo v Italiji. Po predstavitvi na evropskih trgih, v Izraelu in Braziliji, nadaljuje svojo pot kot globalni model; letos bo premierno predstavljen na Japonskem in v mnogih drugih državah.